Hönor

Hur går det för Carina och Sköna Britta? Och hönors effekt på huvudvärk.

Idag for jag hem med en märklig form av huvudvärk, huvudet var för litet och skinnet stramade kring ögonen. Undra om det beror på att jag stått en hel dag på skola och strykt pärlplattor? Vi har nämligen haft alla hjärtans dag på skolan med massor av olika stationer. Som exempel: Spa, bio, korvgrillning, skidåkning, pyssel, bakelsesbak och mitt i allt detta tog jag glatt på mig ansvaret för pärlplatterummet, som vanligt, att jag inte lär mig?! Nåväl, väl hemma med en lätt yrsel och ett för trångt huvud gick jag in för att byta till hönskläder. Att gå in till hönorna är ett mycket bra alternativ till huvudvärksmedel, för en stund i alla fall, huvudvärken kommer som i andra hand, man kan nämligen inte låta bli att roas av deras kacklande och upprörda kurrande då matskålen är tom eller om man stör dom i redet för att kolla om dom gjort rätt för sig dvs lagt ett ägg. Men hallå, brukar jag säga åt dem, sänk blicken 15 cm, där ligger all mat nämligen. Hönor har en förkärlek för att sprätta runt mat, helt utan urskiljning kan det tyckas men så fel man kan ha, de äter endast det allra bäst i fodret, resten brukar hamna på golvet till min stora irritation. Höns älskar torkad majs i fodret så det rykte direkt. Det som vinner alla dagar i veckan är majs (skvallra inte, jag ger dom ibland majs på burk) och kokt spagetti. Det är ren och skär underhållning att sitta ute på gräsmattan och skämma bort dem med spagetti. Matsnåla Sylvia rusar fram och rycker åt sig en ”mask” och springer hastigt iväg. Benen ser ut som vingarna på en väderkvarn. Efter Sylvia rusar åtminstone 5-6 hönor som också vill ha just den masken. Att det ligger en stor hög kvar med massor med maskar missar de helt. Som försvar måste jag säga att det finns några mer kloka hönsdjur som vi dessa tillfällen avvaktar tokstollarnas kamp och när de rusat iväg sakta och försiktigt närmar sig den stor högen och i godan ro smaskar i sig av spagettin.

Jag kan inte låta bli att visa Alf, han är en riktig fotomodell, precis som ni sett tidigare. Bakom Alf ser ni tuffsiga HönaPöna, hon ruggar nämligen stackarn.

Ja förstår att ni är idel öra om att höra hur det utvecklar sig i redet där Carina och Britta trycker! Det ser som jag ser det, ganska bra ut. Tyvärr har två ägg gått sönder, det är inte lätt att vara lätt på foten när man är yppig och frodig som Britta. Det är bara att vänta och se. I morgon har det gått en vecka av tre. Jag har tagit bort gallret nu kan de gå precis som de vill, det verkar funka bättre, och ingen annan höna har såvitt jag sett vågat sig in i kaninburen. Håll alla tummar att det går bra så vi får några kycklingar om två veckor.

2 reaktioner till “Hur går det för Carina och Sköna Britta? Och hönors effekt på huvudvärk.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s