Hönor

Dag två av 21 i Brittas och Carinas mål mot kycklingar!

Det är helt otroligt! Både Carina och Britta har accepterat den nya lyan jag fixade åt dem igår. Som ni ser på filmerna var det Carina som raskt återvände tillbaks in i buren och äggen efter att ha ätit, druckit och skitit. En kort stund efter att Carina lagt sig tillrätta över de 11 äggen så beslutade sig Britta att följa i samma spår. Måste i det här sammanhanget erkänna att det inte luktar hallonsoda när hönor som ligger på ägg gör nummer 1-2 (hönor kiss-bajsar ju i ett och samma hål). Visste ni att en höna som ligger på ägg inte gör ”ifrån sig” i redet, de håller sig tills jag släpper ut dom. Va då släpper ut dom? Ja, jag stänger in hönor i den bostad de har under tiden som de ligger på ägg. Detta för att de ska få vara ifred från andra mammasugna hönor och även för att minska risken att de helt plötsligt ångrar sig och helt frankt reser sig upp och lämnar sin blivande små kycklingägg, vilket faktisk kan hända annars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s