Hönor

Dag ett i regnbågsparets försök att få kycklingar!

Jag kom precis på att ni inte blivit informerade om det nyförälskade regnbågsparet i hönsgården. Tidigare i höstas uppstod ljuv musik mellan Sköna Britta och Carina. Jag märkte det genom att de alltid var i varandras närhet och nu när de ska lägga ägg så delar de alltid rede oavsett om de ryms eller inte. Det händer att hela Carina ligger under Britta men det verkar te bekomma henne det minsta! Och idag tog Sköna Britta och Carina det stor steget mot att bilda familj med små kycklingar, med ett visst obetydligt litet stöd av mig såklart. Ja, jag hoppas i alla fall att det blir så. Sköna Britta är nämligen, tack vare sin omfångsrika kropp, lite klumpig vilket kan medföra att ägg skadas. Men vi får hoppas att hon jobbar på smidigheten lite. Carina däremot är en riktig hönsmamma som galant fixar att ruva fram kycklingar, så jag har stora förhoppningar om att hon fixar detta. Det tar ca21 dagar för ett ägg att bli kyckling så nu är det bara att börja räkna ner!

Deras nya bostad för ett par veckor framåt.

Först la jag Britta och Carina i varsitt reda med några ägg var, men när jag kom tillbakas till hönsgården hade Britta gått över till Carina, ja ni fattar, vem är jag att krossa äkta kärlek. Fram med en gammal kaninbur, ladda med hö. Sedan var det bara att lyfta ut kärleksparet och äggen ur redet och lägga dom tillsammans i kaninburar. Nu måste ni hjälpa mig med att hålla tummarna så att de accepterar den nya bostaden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s