Okategoriserade

En influencers klädstege.

Ja det är inte lätt att leva upp till er följares önskemål att få läsa om mitt spännande liv här hemma på gården, för här är så mycket att göra och tänk på. Som idag när det var -22 grader och bitande kallt och otroligt vackert (jag skickar med en bild från ett knarrande Norrland) så var det bara att dra på sig hönsklädern. För hönor ska matas, ägg tas in och skit ska mockas (hönsskit alltså). Förutom att detta sker så fylls mina stunder hemma med många kaffepauser med en tillhörande mumsig kaka (det är mycket viktigt att kolhydratladda regelbundet), brödbak, matlagning, serier på tv, fröer som sätts, plantor som sköts, snö som skottas, utefåglar ska matas, skidor ska åkas mm mm. Ja ni ser hur hektiskt livet är för en influencer och då har jag inte tagit med mitt andra jobb, det som speciallärare på en skola några mil bort. Men jag ska ge er ett exempel på något som händer varje dag i mitt liv, mina tre klädval ur klädstegen. En influencer måste tänka på sina kläder har jag förstått, så himla intressant för er, eller hur, som man så käckt säger idag. Ja ja om ni insisterar, här kommer exempel ur influencern Malinimyllans klädbotanik.

Den 19 januari 2019, armar uppåt sträck, jäsp, klockan är 10.00 och jag byter från pyjamas till det som är mest skitigt bland kläderna på Ikeas klädställning Ekra. Hoppla, ni läste rätt, jag gör nämligen så, jag sparar halvskitiga (och hel…) kläder på min Ekra för dagar och kvällar då tip top, (uttrycket, tip top, betyder nystruket, fläckfritt utan svettlukt), inte krävs. Vanligtvis brukar det finnas 5-10 olika klädval på min Ekra. Idag gäller det ju att vara ett föredöme för ungdomen och inte tvätta sönder kläder eller slösa på tvättmedel i onödan, och så är jag en latmask förstås. Vem bryr sig här hemma om jag är lite hel- eller halvskitig? Varken Britta, Greger, Berit, Alf, Ulf, Lady Gaga eller någon annan av höns- eller kattdjuren har någonsin uttryckt sin klagan. Ja eventuellt har min kära man rynkat på näsan någon gång men det måste bero på tics eller en tillfällig allergi, kärleken är dessutom luktfri har jag hört någonstans, eller? och han tillhör varken katt- eller hönsdjuren förresten. Ni vill naturligtvis få vägledning i klädanvändandet mystiska värld! Lugn lugn, tänk trip, trapp, trullstegen. Ni börjar med Trip, här är kläderna helt felfria och luktar (gud sig förbarma) äppelblom eller citron, det är jobbet eller partyt som gäller för dessa kläder. Efter en eller två dagar i dessa kläder har ni landat på det andra trappsteget. Även det steget varar en eller två dagar. Kläder på andra steget kan med fördel användas hos närmsta vännerna eller släktingarna som inte ser yttre klädfläckar utan förblindas av er inre skönhet (jag skriver så av egen erfarenhet). Efter ett par dagar har vi kommit till sista och tredje steget i klädtrappan nämligen trullsteget. Här gäller det att tänka att det som inte dödar det åker på, åtminstone ytterligare två-tre dagar. Nu börjar vi närma oss tvättmaskinens helande effekt, in med smutsstela och svettpyrande klädespersedlar. Mitt måtto är att kunna säga, -det här var ingen onödig tvätt.

Ulf ochSköna Britta i rastgården nerjaga städar hönshuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s