Okategoriserade

Bullfest bullfest hela dagen, för världsfreden Såklart!

Om man aldrig bakar ska man ändå baka helt vanliga bullar. Man är rent av skyldig att göra det anser jag. Oj så kaxig hon är då, tänker ni. Inte alls, jag talar bara av livserfarenhet och sunt förnuft. Att bjuda på ett fat med goda bullar borde ingå i alla former av fredsförhandlingar. Bullar är medlet för vänskap, goda samtal och njutning, ja jag vill inte på något vis vara stor på mig men vill ändå påstå att det rent av är medlet för världsfreden. Vissa tänker säkert, vilken klok kvinna, låt oss höra. Några få tänker- nu har hon snubblat på en hönsskit och dunkat huvudet i ett rede. Varför gäller detta just bullar och inte mazariner eller chokladbollar då? Bullens fredsmäklande effekt har jag forskat fram helt inofficiellt under en café-vecka hemma på gården i kombination med mitt intellekt vad gäller olika bakverks effekt på sinnelaget. Som exempel kan jag ta just ovanämda sorter. Chokladbollen får inte sällan rektionen, -är det mycket choklad, blä. Inte bra för världsfreden. Mazarinen får över huvud taget ingen uppmärksamhet eller rektion av individer under 45 – inte bra för världsfreden!

Så här är det, ni har alla mött griniga ungar, sura gubbar, gaggiga tanter, missförstådda tonåringar, medelålders mitt i någon akut kris, ja listan kan göras oändligt lång men jag behärskar mig, finns ingen anledning att överdriva. Gemensamt för alla är dock att de befinner sig i olika stadier av olidlig surhet och/eller obehärskad ilska. De sprider en atmosfär fylld av negativ aura som tyvärr är riskerar att utvecklas till en pandemi. Men som jag skrivit tidigare finns det ett vaccin som heter BULLEN. Som ni vid det här laget givetvis förstått är jag en mycket ödmjuk och blygsam individ som frikostigt bjuder på denna storslagna lösning, tänkte bara berätta så ingen missar det. Nåväl receptet är enkelt: Ta fram ett fat bullar, låt doften sprida sig genom huset, det går fint att micra eller värma i ugnen för att öka effekten. Och effekten kommer, du kommer att bli varse. Jag har inte mött någon hen, hon eller han (jag stoppar där för enligt Facebook finns det ytterligare 55 kön senast de räknade och jag orkar bara inte skriva ner alla) som fortsatt med gnäll eller arga tillmälen efter ett par mjuka bullar i mun och mage, prova om ni inte tror mig.För bästa effekt ska bullarna ymnig fyllas med smör och socker och toppas riktigt med pärlsocker som får en lätt krispig kolaeffekt på grund av den frikostiga smörmängden.

Receptet som ni ivrigt väntar på kommer under fliken bakrecept under denna vecka. Men, jag måste skriva men, för världsfreden måste man vara beredd att kämpa, ibland blir en plåt bränd och ibland blir bullarna hård. Men ingen fara med det, doppa hårda bullar i mjölk och skrapa av det brända så blir det bra ändå – är det så himla noga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s