Okategoriserade

Från 0 till 2000000 scoville!

Nu gäller det, chilifröna som kom för en vecka sedan ska i jorden/stenullen. Jag har aldrig tidigare sått frön till en chili som benämnts som SUPERHET. Chilin jag pratar om heter Moruga Scorpion Chocolate och jag misstänker att chokladsmaken inte är det som är mest framträdanden i själva upplevelsen. Styrkan på nämnda chili uppgår mer exakt till 2.009.231 scoville. Vad det innebär är svårt att föreställa sig men som jämförelse kan ges att vanlig paprika ligger på mellan 0-100 , jalapeno på 2500-8000 och habanero på 1.00000-8.00000 scoville. Som kuriosa kan benämnas att vanlig pepparspray ligger på 2.000000-8.000000scoville, dvs jämnsides med Moruga Scorpion Chocolate. Bortsett från denna heta blivande skönhet har även mer svala varianter kommit i jord idag.

För alla chilifantaster kan jag rekomendera http://www.jalapeno.nu de har ett enormt stort utbud av chilifröer och lite annat smått och gått.

Så här hoppas jag plantorna ser ut om ett par månader. Bilden av paprikaplantan togs våren 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s