Okategoriserade

Får jag presentera Alf, min fjäderbeklädda vän!

Här har ni Alf, en mycket stolt tupp i litet format. Alf är en typisk dvärgmes (en av raserna inom hönsfåglar) som hör till kampfåglarna – självklart säger ni när ni ser honom. Personligen anser sig Alf vara ett praktexemplar av släktet hönsfåglar. Han är snäll mot alla hönorna i flocken och även mot Ulf vår andra tupp.

Det som utmärker Alf är främst två saker (bortsett från hans smäckra kropp). Ett-han tycker att han lätt skulle kunna ta förstasidan på Vouge, Elle eller varför inte Glamour, han är heller inte främmande för att posera för Café. Som nummer två kommer hans gränslösa kärlek till stora kvinnor, eller ska jag skriva höns? Han dansar gärna runt hönor och låter vingarna snurra som på en väderkvarn. Vidare låter han sig inte nedslås av att dom allt som oftast med en lätt snärt med rumpan kastar av honom om han någon gång mot förmodan lyckas äntra hönan.

På bild syns Ulfs favoriter, Britta och Gullan, två stiliga damer som helt själva fyller ett värprede med sin volmösa hydda. Detta till skillnad mot värpredet som relativt problemfritt innehåller fyra små damer vid namn Fru Hedlund, Fru Olsson , Svea och en vit höna med tofs på huvudet som sorgligt nog fortfarande är namnlös.

Framöver kommer jag absolut presentera de damer som ingår i själva den stora lyckliga hönsfamiljen som oftast bestå av allt från småkycklingar, tonåriga fjäderfän, mogna värpande damer till pensionerade hönor och tuppar, de senare gillar mest att sitta på pinne och vila mellan ätandet och måendet utan att göra ett enda dugg för att tillverka de vita små bollarna som jag så hett eftertraktar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s