Mat och bak, Odling

Kimchi! Prutt-temat fortsätter!

Kimchi på G! Ni vet säkert vad det är men inte jag…

Det ska bli ändring på det, för nu jag ska prova att tillreda denna koreanska syrade kålrätt. Receptet kommer från en Koreansk kokbok som jag fick i julklapp av min  fina svärdotter Tove.  Måste tillägga att jag hade önskat mig just en koreansk kokbok och blev, när jag på julaftonsnatten plöjde den, varse om att koreansk mat till 95% består av kimchi i oändligt många olika former.

När jag läste recepten insåg jag att det inte vara en kvick fix detta! En kimchi behöver tio dagar att mogna. Men innan jag ens skulle kunna påbörja syrningen (vet inte om det heter så men här gör det det) var jag tvungen att hitta rätt chili, en koreansk sådan vid namn Gochugaru, och det fungerade dåligt med Match.com endast kryddlandet.se matchade mina önskemål.

Jag insåg att om jag skulle kunna fortsätta med detta tillverkande av kimchi (vilket inte ens påbörjats) var jag tvungen att bli självförsörjande på Gochugaru, såklart. Jalapeno.se blev räddaren i nöden och igår kom fröleveransen och imorgon åker Gochugaru-fröer raka spåret ner i myllan.

Idag ska kålen saltas för att i morgon blandas med en koreansk kryddpasta som jag själv ska fixa är det tänkt, önska mig lycka till!!

En reaktion till “Kimchi! Prutt-temat fortsätter!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s